Het voorbije weekend werd op het Leuvense Ladeuzeplein de 7de manche van het BK Beachvolley 2013 afgewerkt. Onder een stralende zon begonnen de ploegen vanaf 9u ’s morgens  hun wedstrijden af  te werken bij tropische temperaturen. De voorbije edities waren de regerende Belgische kampioenen dè te kloppen ploeg en ook deze keer haalden ze de finale. Daar kregen ze het duo Douwen-Adriaensen tegen. Zij slaagden er dit jaar in om 4 keer de halve finale te halen en in Hannut voor de eerste keer de finale. Leuven is voor hen zo’n beetje een thuiswedstrijd en er waren heel wat supporters opgedaagd om hen aan te moedigen. Ze waren dus extra gemotiveerd om hier een goeie prestatie neer te zetten.

In de eerste wedstrijd van de dag speelden ze tegen Relecom-Nuyten en dat deden ze heel rustig en geconcentreerd. Ze wonnen dan ook met 21-14 en 21-17. De volgende wedstrijd tegen Steenhouwer – Degrève begonnen ze goed maar naarmate de 1ste set vorderde kwamen Dries en Wim steeds beter in de match. Dries en Wim waren in supervorm en lieten Bob en Robin alle hoeken van het plein zien. Ze wonnen de 1ste set dan ook vlot en verdiend met 18-21. Ook in de 2e set was het superspannen. Steenhouwer-Degrève konden 6 matchpunten niet verzilveren. Het was een dubbeltje op zijn kant maar Bob en Robin slaagden erin om terug te vechten en haalden de 2e set binnen met 26-28. De veer was gebroken bij Steenhouwer-Degrève en in de tiebreak konden zij niet meer echt een vuist maken waardoor de overwinning naar Douwen-Adriaensen ging met 15-6.

Na het nipt behalen van de 1e plaats in hun poule kregen Bob en Robin in de halve finale Fabian Jadot en Yannick Piral tegen. Een toffe ontmoeting aangezien Yannick en Bob de voorbije week samen hebben deelgenomen aan de CEV beachmasters in Novi Sad.
Bob en Robin zaten direct goed in de wedstrijd met goede services en zowel het blok als het verdedigend werk verliep vlot. Daarbij kwam nog een hogere foutenlast van de tegenpartij waardoor de wedstrijd tot een goed einde werd gebracht met 21-9 en 21-14.

Ondertussen werd in de andere halve finale tussen Koekelkoren-Urnaut en Coucke-Van Walle gevochten voor de 2de finaleplaats. Coucke-Van Walle haalde het makkelijk met 21-11 en 21-14.

Om 17u30 ging de finale van start. Ward en Tom wonnen de1ste set overtuigend met 21-17. In de 2de set vonden Bob Douwen en Robin Adriaensen hun vechtlust terug en kregen we een heel spannende finale te zien. Bob en Robin wonnen met het kleinste verschil : 20-22.

In de tiebreak ging het gelijk op en het aanwezige publiek kon genieten van een mooie wedstrijd. Douwen-Adriaensen lieten 3 matchballen liggen en daar maakten Ward Coucke en Tom Van Walle dankbaar gebruik van. Zij wonnen de tiebreak met 18-16 na een bloedstollende finale onder een broeiende zon en haalden zo hun 5de overwinning binnen. Bob Douwen en Robin Adriaensen bewezen dat ze in goede vorm zijn en gaan er alles aan doen om die vast te houden .

Verslag : Annemie Daems / N.